Energieleveranciers in Nederland worden groener

Duurzaamheid en milieubewust worden is steeds belangrijker in Nederland. Dit zie je in alle vlakken terug, ook op de energie markt. Energieleveranciers in Nederland hechten dan ook steeds meer waarde aan groene stroom en een duurzame manier van stroom opwekken. Groene stroom wordt met de jaren dan ook goedkoper.

Duurzaamheid staat voorop

De stroom van energieleveranciers in Nederland is steeds meer afkomstig van groene bronnen. Denk hierbij aan zonnepanelen, windmolens, waterkrachtcentrales of biomassa. Dit zijn allemaal manieren om stroom op te wekken die niet slecht zijn voor het milieu.  

Als consument kun je hier aan mee werken. Wanneer je kiest voor een contract met groene stroom draag je automatisch je steentje bij aan het verduurzamen van de Nederlandse energiemarkt. Door dat steeds meer consumenten een contract afnemen met groene stroom, kan er meer geïnvesteerd worden. Ook zullen hierdoor de prijzen van groene stroom verder afnemen en kunnen energieleveranciers goedkopere tarieven hanteren voor hun klanten. De vooruitzichten zijn dan ook dat groene stroom goedkoper gaat worden dan grijze stroom.

In de toekomst zullen ook steeds meer consumenten hun eigen groene stroom opwekken. Zonnepanelen en kleinere versies van windmolens worden betaalbaarder of er wordt gebruik gemaakt van een subsidie. Ook kiezen wijken er voor om samen te investeren in een heel groot groene stroom opweksysteem, waarvan de opgewekte stroom wordt verdeeld onder alle deelnemers  van het project. Wel zo handig wanneer je niet de investering zelf kunt dragen!

Kies voor groene energieleveranciers!

Energieleveranciers worden dus langzaam iets groener, maar toch is er nog een lange weg te gaan van investeringen en innovaties. Jij kunt hier bij helpen! Let bij het energievergelijken op de duurzaamheid van de energieleverancier. Dit wordt vaak weergegeven bij de vergelijking. Er word inzichtelijk voor je gemaakt hoe groen de energieleverancier is en de stroom die zij aanbieden. Veel energieleveranciers bieden nu al groene stroom aan die nog niet helemaal 100% groen is.

Wanneer je kiest voor een energieleverancier met 100% groene stroom, draag je echt je steentje bij aan het milieu. Vergelijk daarom energieleveranciers niet alleen op tarieven maar ook op de duurzaamheid!