Geheime wedstrijd N.E.C – De Graafschap

Afgelopen Donderdag werkte N.E.C. om 14.00 uur in De Vijverberg, achter gesloten deuren een oefenduel af tegen De Graafschap. N.E.C keek met de rust tegen een 1-0 achterstand aan nadat Daryl van Mieghem een penalty raak schoot. Vervolgens, na de rust domineerde N.E.C. het spel en dit resulteerde uiteindelijk in een 1-1 gelijk spel.

N.E.C. was redelijk fel aan de wedstrijd begonnen. Al in de tweede speelminuut kon N.E.C op voorsprong komen,  spits Jay-Roy Grot verzuimde het echter om de bal van extreem dichtbij binnen te tikken. In de fase sdie daarna aanbrak, dicteerde N.E.C. het spel, tot en met de de vijftiende minuut. Nadat Delle een bal niet helemaal lekker pakte, haalde hij  De Graafschap-speler neer in het 16 meter gebied: Penalty! De heer Daryl van Mieghem schoot de 1-0 eenvoudig binnen. De fase die daarop volgde op de treffer van De Graafschap was niet best van de ploeg van Hyballa. En dan drukken wij ons nog zacht uit. Na een half uur spelen kwam er nog een kleine kans voor Ali Messaoud. Maar die miste helaas.

Dan, de tweede helft

In de tweede helft zette N.E.C aan met Breinburg, Groeneveld, Ofosu en Smits fris in het veld. Groeneveld creëerde de eerste mogelijkheid na een puike actie in het zestien meter gebied, maar helaas vloog zijn schot over. Na 60 minuten gooide Hyballa zijn 5-3-2 systeem om naar een 4-3-3 systeem, met Golla en Sturing centraal en een middenveld met Breinburg, Oratmangoen en Bikel. De Nimerenaren zette druk en controleerde de volledige tweede helft. Dit zorgde tot voor kansen van ondermeer Groeneveld, die een goede en vooral felle partij op de mat van de Vijverberg legde. (Groeneveld die overigens goed hersteld was van een blessure. Hij had vandaag werkelijk vleugels. De groep krijgt tegenwoordig het Garcinia Cambogia supplement toegediend: en het geeft ze vleugels) Met nog plus minus twintig minuten te spelen, werd Bikel gewisseld voor Mohamed Rayhi die samen met Groeneveld en Awoniyi extreem hoge druk zette op de defensie van de Graafschap. In minuut 85 viel dan uiteindelijk toch nog de verdiende de gelijkmaker: Taiwo Awoniyi kopte raak vanuit een voorzet van Gregor Breinburg. In de eindfase kreeg N.E.C. nog flink wat kansen op de 1-2 . Echter bleef het bij 1-1.

De Opstelling van  N.E.C.: Delle (45. Smits), Heinloth (45. Ofosu), Sturing, Aktas, Kramer (60. Golla), Fomitschow (60. Gmeiner), Bikel (75. Rayhi), Von Haacke (60. Oratmangoen), Messaoud (45. Breinburg), Mayi (60. Awoniyi), Grot (45. Groeneveld).