Spouwmuur in samenwerking met NEC

Woningen van na 1980 zijn gebouwd met een spouwmuur. Een spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. Vele woningen welke gebouwd zijn met een spouwmuur hebben hierin geen isolatie en dat is een gemiste kans.

U heeft een woning gekocht, of u heeft een woning op het oog en vraagt u zich af of de woning een geïsoleerde spouwmuur heeft ?  Neem dan contact op met een gespecialiseerd isolatiebedrijf, dit bedrijf kan via een eenvoudige test bekijken of uw woning een spouwmuur heeft er materiaal in de spouw aanwezig is. Hier vindt u meer informatie over spouwmuren etc.

Tevens kunt u zelf ook een kleine test doen om te kijken of uw woning van een spouwmuur voorzien is. U kunt deze test uitvoeren doormiddel van het berekenen van de afstand tussen uw binnen en buitenmuur. Men gaat er namelijk vanuit dat de spouw tussen de 6 en 7 centimeter breed is. Is deze afstand kleiner of zelfs helemaal niet aanwezig ? Dan kunt u ervan uit gaan dat uw woning niet beschikt over een spouwmuur.

Wanneer u zelf wilt nagaan of uw spouwmuur geïsoleerd is kunt u dit nakijken op het definitief energielabel welke u heeft ontvangen bij de aankoop van uw woning. Heeft de vorige eigenaar de woning laten isoleren dan staat dit aangegeven op het ‘energielabel wonen’.

Is er in uw woning, in het verleden, spouwmuurisolatie aangebracht kan het betekenen dat het isolatie materiaal is vergaan en u dus geen voordelen heeft van het ‘isoleren’.De gespecialiseerde isolatiebedrijven kunnen het resterende materiaal voor u verwijderen en nieuw isolatiemateriaal in de spouw aanbrengen.

Heeft u dus een spouwmuur en wilt u graag besparen op uw energie rekening denk dan eens na over het na-isoleren van uw spouwmuur, het scheelt in sommige gevallen namelijk honderden euro’s per jaar!